Πατερικά θεολογικά μελετήματα - Κρικώνης, Χρίστος Θ. (University Studio Press, 1998)
Στο παρόν δίτομον έργον "Πατερικά Μελετήματα" (2001), στο οποίο προλογίζει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, ο Χρίστος Θ. Κρικώνης, με την πολύχρονη θεολογική του πείρα και γνώση, το επιστημονικό του κύρος και την ελληνοορθόδοξη μαρτυρία του, εξετάζει θέματα, τα οποία αναφέρονται στη διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στον Α τόμο περιλαμβάνονται Γραμματολογικά, Δογματικά, Νηπτικά ως επί το πλείστον μελετήματα κατά το περιεχόμενόν τους.