Ματιές στον Άθω = Images of Athos - Χαρίτων, Μοναχός (Κέντρο Ορθόδοξου Πολιτισμού Άγιος Μάξιμος Βατοπεδινός, 1997)
[...] Εκ των αγγελόσχημων φωτογράφων ο Χαρίτων Λαυριώτης. Πολυετείς οι πεζοπορίες του στις ατραπούς και στους χωματερούς δρόμους του Όρους. Δεν ήταν εύκολο, αλλά "έστησε" πρόσωπα ρυτιδωμένων από το βάρος των χρόνων ασκητών, προσπάθησε να απαθανατίσει το λάλον βλέμμα τους, το ατενίζον την εγγίζουσα αιωνιότητα. Αυτό το έπραξε όχι για να διαταράξει αδιάκριτα την αφοσίωση και την προσευχή τους, αλλά για να τους καταστήσει ικανούς να κηρύττουν και να διδάσκουν ακόμη και μετά την παύση των σφυγμών της επίγειας ζωής τους, ακόμη και μετά την αποσύνθεση του υλικού σαρκίου τους.[...] Θωμάς Ι. Παπαδόπουλος