Το ευρώ και εμείς : 101 ερωτήσεις, 101 απαντήσεις : οδηγός για τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές (Σάκκουλας, 2000)
Η παρούσα έκδοση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματίες/καταναλωτές της χώρας μας. Φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πρακτικό οδηγό σχετικά με την προσαρμογή των επιχειρήσεων στο καθεστώς του ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2001, αλλά και να συμβάλει στην ενημέρωση του ευρέος κοινού για τις επερχόμενες μεταβολές. Κατά την τελική επεξεργασία του κειμένου έχουν ληφθεί υπόψη οι συναφείς διατάξεις τόσο της κοινοτικής όσο και της ελληνικής νομοθεσίας που είχαν εκδοθεί μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2000. Δεδομένου όμως του γεγονότος ότι το θεσμικό πλαίσιο βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη, η ΕΕΤ επιφυλάσσεται να προχωρήσει, αν χρειαστεί, σε δεύτερη, αναθεωρημένη έκδοση.