Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα : και είναι όλα μικροπράγματα - Carlson, Richard, 1961-2006 (Ελληνικά Γράμματα, 1999)
Μήπως η ζωή σας είναι γεµάτη στρες; Φυσικά και είναι. «Χωρίς αµφιβολία, πολλοί από εµάς έχουµε κατακτήσει τη νευρωτική τέχνη τού να περνούµε το µεγαλύτερο µέρος της ζωής µας ανησυχώντας για τα πάντα». Είναι όµως δυνατόν να µην αφήσουµε τα µικροπράγµατα να µας τρελάνουν; Σε αυτό το διορατικό και γεµάτο χιούµορ βιβλίο, ο δηµοφιλής συγγραφέας Richard Carlson µας δείχνει τους τρόπους για να ξεχωρίσουµε τα σηµαντικά από τα ασήµαντα. Οι εκατό στρατηγικές που µας προτείνει (όπως «Mάθετε να ζείτε το παρόν», «Eπιλέξτε σοφά τις µάχες που δίνετε», «Aντί να έχετε δίκιο, επιλέξτε να έχετε καλοσύνη», «Aντισταθείτε στην επιθυµία σας για κριτική», «Σκεφτείτε αυτά που έχετε και όχι αυτά που δεν έχετε», «Aλλάξτε τη σχέση σας µε τα προβλήµατα», «Zήστε τη σηµερινή µέρα σαν να είναι η τελευταία. Mπορεί και να είναι»), όλες δοκιµασµένες και αποτελεσµατικές, µας βοηθούν να αντιµετωπίσουµε προβλήµατα που µας φαίνονταν «άλυτα», να µην εκτροχιαζόµαστε απέναντι στις «δύσκολες προκλήσεις» και να καλλιεργήσουµε έναν πιο ήρεµο και αρµονικό τρόπο ζωής. Όπως λέει και ο συγγραφέας: «Το ότι δεν θα "βασανίζεστε για µικροπράγµατα" δεν σηµαίνει ότι η ζωή σας θα γίνει τέλεια· σηµαίνει ότι θα µάθετε να αποδέχεστε όσα η ζωή σάς φέρνει, προβάλλοντας µικρότερη αντίσταση (...)