Η ομαδική διδασκαλία στην εκπαίδευση : μια θεωρητική και εμπειρική προσέγγιση - Αναγνωστοπούλου, Μαρία Σ. (Κυριακίδης, 2001)
Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται ένα σημαντικό και επίκαιρο θέμα της Παιδαγωγικής του Σχολείου, την ομαδική διδασκαλία. Στο πρώτο μέρος (θεωρητικό) παρουσιάζεται ιστορικά η εξέλιξη της ομαδικής διδασκαλίας και αναλύονται οι φάσεις και τα στοιχεία της. Στο δεύτερο μέρος (εμπειρικό) διερευνώνται στάσεις υπηρετούντων εκπαιδευτικών για την ομαδική διδασκαλία, ο βαθμός εφαρμογής της και παρατίθενται ερευνητικά πορίσματα που μπορούν να φανούν χρήσιμα στον εκπαιδευτικό κόσμο.