Απαντήσεις σε ερωτήματα δογματικά - Θεοδώρου, Ανδρέας, 1923-2004 (Αλεξάνδρεια, 2006)
Υπάρχει Θεός; Τι είναι ο Θεός; Τι σημαίνει Filioque; Τι είναι το προπατορικό αμάρτημα; Γιατί το κληρονομούμε; Γιατί ο Θεός δεν εξαφανίζει μια για πάντα τον Σατανά; Τί είναι η Εκκλησία; Έχουν οι αιρετικοί μυστήρια; Αειπάρθενος ή Θεοτόκος; Μετέστη ένσωμη στον ουρανό; Γιατί δεν χειροτονούνται οι γυναίκες; Είχε ο Χριστός αδέλφια; Τι είναι ο σπερματικός λόγος; Αφού ο άνθρωπος πλάστηκε να ζει, γιατί πεθαίνει; Τί είναι η Βασιλεία του Θεού και τι η κόλαση; Πώς θα αναστηθούν οι νεκροί; Τί είναι ο αντίχριστος; Υπάρχει απόλυτος προορισμός; Τι είναι το θαύμα; Υπάρχει τύχη; Είναι οι εικόνες θαυματουργές; Και πολλές ακόμα ερωταποκρίσεις. Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να βοηθήσει τον ορθόδοξο αναγνώστη να εμβαθύνει περισσότερο στο θησαυρό της ορθοδόξου πίστεως. Η ύλη του προσφέρεται σε μορφή 173 ερωταποκρίσεων, ώστε να γίνεται ευκολότερη η πρόσβαση στο ακατάληπτο θείο μυστήριο.