Περί της κηδείας : ιστορικολειτουργική προσέγγιση στη νεκρώσιμη ακολουθία και στα περί αυτής τελούμενα - Χριστοδούλου, Θεμιστοκλής Στ., 1969- (Ομολογία, 2004)
Είναι αλήθεια ότι για τα περί της κηδείας λίγοι θέλουν να ομιλούν. Οι περισσότεροι προσπαθούν να κάνουν ο,τιδήποτε για να ξεχάσουν το θάνατο. Όμως ο θάνατος είναι πραγματικότητα. Θα έρθει αυτή η στιγμή που όλοι μας θα παραδώσουμε την ψυχή μας. Είθε να την παραδώσουμε στο Θεό και όχι στον διάβολο. Το παρόν βιβλίο μας έρχεται να φέρει στη δημοσιότητα τα περί της κηδείας με δύο τρόπους. Πρώτα με την ιστορικολειτουργική θεμελίωση της κηδείας και των περί αυτής τελουμένων και ύστερα να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα που θέτουν κατά καιρούς οι πιστοί μας στην ποιμαίνουσα Εκκλησία. Ως ποιμένας της Ορθοδόξου Εκκλησίας προσπάθησα να αφουγκραστώ όσο περισσότερο μπόρεσα με τις ταπεινές μου δυνάμεις όλα όσα θα ήθελαν οι πιστοί μας να μάθουν σχετικά με την κηδεία και τα περί αυτής