Κλωνοποίηση : ηθικοκοινωνικές και θεολογικές συνιστώσες. - Γρινιεζάκης, Μακάριος (Ακρίτας, 2005)
Το βιβλίο αυτό εξετάζει την κλωνοποίηση υπό το πρίσμα μιας Ορθόδοξης βιοηθικής προσέγγισης, καθώς το θέμα που τίθεται δεν είναι πια αν έχουμε ένα καλό ή κακό άνθρωπο, όπως ενδιαφέρεται η κλασική ηθική, αλλά εάν έχουμε άνθρωπο ή όχι. Όλες οι προτεινόμενες απόψεις που παρουσιάζονται στη μελέτη αυτή αποτελούν απαύγασμα της σοφίας των Πατέρων και μεγάλων διδασκάλων της Ορθόδοξης Θεολογίας.