Ιησούς Χρηστός γενικός διευθυντής - Jones, Laurie Beth (Anubis, 1998)
Επιτυχημένος ηγέτης είναι αυτός που καταφέρνει να αξιοποιήσει τους σημαντικότερους διαθέσιμους πόρους: την ανθρώπινη ευφυΐα και την ενεργητικότητα. Ο Ιησούς ηγήθηκε των μαθητών του με άξονα τρεις κατηγορίες ικανοτήτων: αυτογνωσία και αυτοέλεγχος, ανάληψη δράσης, καλλιέργεια των σχέσεων με τους άλλους. Μετά από χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας, η συγγραφέας Λόρι Μπεθ Τζόουνς συνειδητοποίησε ότι οι σύγχρονες τεχνικές διοίκησης έρχονται σε αντίθεση με τις μεθόδους του Ιησού και ότι αφήνουν ανεκμετάλλευτο πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Ιησού, ενός ηγέτη που ξεκίνησε με μια ανοργάνωτη ομάδα δώδεκα ατόμων για να οικοδομήσει μια απόλυτα επιτυχημένη επιχείρηση, το βιβλίο αυτό παρουσιάζει αναλυτικά και συχνά με χιούμορ μια σύγχρονη και ρεαλιστική μέθοδο κινητοποίησης και διοίκησης των ανθρώπων.