Η Αθωνίτισσα Θεοτόκος - Μωυσής, Αγιορείτης Μοναχός, 1952-2014 (Μυγδονία, 2006)
Ένα βιβλίο όπου συγκεντρώνει ο Αγιορείτης συγγραφέας ό,τι έχει γράψει για την πεφιλημένη Υπεραγία Θεοτόκο, την προστάτισσα των Αγιορειτών και όλων των Χριστιανών. Το βιβλίο κοσμείται από πολλές θεομητορικές εικόνες, από τις θαυματουργές που έχει το Άγιον Όρος, με την ιστορία τους, τα πολλά θαύματα και αφιερώματα, τις λιτανείες, τις πανηγύρεις και τις ιερές ακολουθίες. Ένα βιβλίο που συγκινεί, κατανύσσει, τέρπει και ωφελεί.