Θεοκοινωνία : ορθόδοξη θεώρηση της θρησκευτικότητας - Ευθύμιος Κ. Στύλιος, Επίσκοπος Αχελώου (Αποστολική Διακονία, 2007)
Εκδόθηκε και κυκλοφορήθηκε από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος το εν λόγω βιβλίο του Ιερωτάτου Μητροπολίτου Αχελώου κ. Ευθυμίου, το οποίο -όπως γράφει και ο συγγραφέας στον πρόλογο- "...αποτελεί συνισταμένη όλων σχεδόν των μελετών που προηγήθηκαν, κατά τα μακρά έτη της συγγραφικής διακονίας του γράφοντος". Το θέμα της σχέσεως ανθρώπου και Θεού, όπως εμφανίζεται σε διάφορες περιόδους της μακράς ανθρώπινης ιστορίας, πραγματεύεται ο συγγραφέας στα τέσσερα μέρη του βιβλίου του, τα οποία είναι τα εξής: α. "Θεολογικαί και ανθρωπολογικαί προϋποθέσεις της Θεοκοινωνίας". β. "Η διαδικασία της Θεοκοινωνίας στον ιστορικό χωροχρόνο". γ. "Η εν Χριστώ ανασύσταση και η εν τη Εκκλησία Μυστηριακή πραγμάτωση και πρόγευση της Θεοκοινωνίας". δ. "Η οριστική αποκατάσταση η απώλεια της Θεοκοινωνίας".