Ο γάμος - Καλλίνικος, Κωνσταντίνος Ν., 1917-2009 (Μυγδονία, 1999)
Μετά την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους της σειράς "Θέματα Ορθοδόξου Κατηχήσεως" των Εκδόσεων Μυγδονία, προβαίνουμε στο δεύτερο τεύχος, με θέμα τον Γάμο. Στις ημέρες μας, που γίνεται "αναθεώρηση" σε πολλές καταστάσεις, που πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν δεδομένες και σίγουρες, υπάρχει μεγάλη συζήτηση και για τον Γάμο. Είναι τελικά μυστήριο της ορθοδόξου Εκκλησίας ο γάμος, που έγκειται ο μυστηριακός του χαρακτήρας; Μπορούμε να μιλούμε για ορθόδοξο γάμο, την στιγμή που δεν τηρούνται σχεδόν ποτέ οι προϋποθέσεις της παρθενίας των συζύγων, ποιος ο ρόλος του γάμου, την στιγμή που σχεδόν τα 2/3 των γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο, μήπως πρέπει να προηγείται ο πολιτικός γάμος του θρησκευτικού γάμου, μήπως πρέπει να αλλάξει η Ακολουθία που τελείται κατά τον εκκλησιαστικό γάμο; Όλα αυτά, και ίσως πολλά ακόμη, είναι τα ερωτήματα που συζητούνται μεταξύ των πιστών.