Η αγάπη σείει την γή - Θεόκλητος Διονυσιάτης, Μοναχός
«Η αγάπη του Θεού σείει την γή με παιδευτικά μέσα όπως οι σεισμοί, νόσοι, πόλεμοι, ποικίλοι πειρασμοί. για να διεγείρει τα παιδιά του σε εργασία των εντολών του», σημειώνει ο συγγραφέας-μοναχός.