Πίστη και χριστιανική αγωγή : η θεωρία των σταδίων ανάπτυξης της πίστης του Jamie W. Fowler - Περσελής, Εμμανουήλ Π. (Γρηγόρης, 2005)
Μια από τις πιο πολυσυζητημένες έννοιες είναι η έννοια της πίστης. Πολλά έχουν γραφεί για τη σχέση της πίστης με τη θρησκεία· της πίστης με τη λογική· της πίστης με τη γνώση· της πίστης με την επιστήμη κ.λ.π. Σε ό,τι, όμως, αφορά τον τρόπο με τον οποίο η πίστη γεννιέται και εξελίσσεται, καθώς ο άνθρωπος αναπτύσσεται ως βιολογικός και ψυχοκοινωνικός οργανισμός, και ποια είναι η σχέση αυτής της εξέλιξης με την προσπάθεια του ανθρώπου να δώσει νόημα στη ζωή του στις διαφορετικές φάσεις της ηλικίας του, για πρώτη φορά συστηματικά εξετάζεται από τον αμερικανό θεολόγο και αναπτυξιακό ψυχολόγο James W. Fowler.