Ο άγιος Γερμανός Α ο Ομολογητής πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως : βίος, έργα, διδασκαλία, συμβολή στην περίοδο της εικονομαχίας - Σταυριανός, Κ. (Γρηγόρη, 2003)
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη μονογραφία για τον άγιο Γερμανό Α΄ τον Ομολογητή, πατριάρχη Κων/πολης, ο οποίος έζησε και έδρασε στην αρχή της Εικονομαχίας (8ος αι.). Διαφωτίζονται στοιχεία του Βίου και των συγγραμμάτων του. Παρατίθεται η χειρόγραφη παράδοσή τους και εκτίθεται λεπτομερώς η διδασκαλία του αγ. Γερμανού. Αποτελεί συμβολή στην περίοδο της Εικονομαχίας, ως περιόδου της Πατερικής Γραμματείας, αλλά και της Ιστορίας. Γίνεται επισκόπηση του ιστορικού, πνευματικού και πολιτικού κλίματος της εποχής σε συνάρτηση με την προσωπικότητα και τη δραστηριότητα του σημαντικού, αλλά άγνωστου σε πολλούς, μεγάλου αυτού Εικονόφιλου Ιεράρχη. Η ειρήνη στην Εκκλησία και στο Κράτος, η πίστη στην ορθόδοξη παράδοση των προηγουμένων αιώνων και η εποικοδομητική συγγραφική παραγωγή είναι χαρακτηριστικά στοιχεία της ζωής και του έργου του αγ. Γερμανού.