Πορευθέντες : χαριστήριος τόμος προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου Γιαννουλάτου (Αρμός, 1997)
Με τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων ιεραποστολικού έργου και πέντε χρόνων από την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Συνεργάτες, Συνάδελφοι, Μαθητές και Φίλοι του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας Κυρίου Αναστασίου, θεωρήσαμε σκόπιμο να εκδώσουμε Χαριστήριο Τόμο, ως δείγμα τιμής και αγάπης για τον ζηλωτή Ιεράρχη, τον εκλεκτό άνθρωπο και επιστήμονα. Με την πολυσχιδή δράση του, το ιεραποστολικό του έργο, τους αγώνες του για την ανόρθωση της πολύπαθης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας και την προσπάθειά του για τη σύσφιξη των ελληνοαλβανικών σχέσεων, ανεδείχθη εργάτης άξιος της αποστολής και της εμπιστοσύνης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. (. . .) (ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)