Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης : 1924-1994 : μαρτυρία του υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Ιερομονάχου Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου - Αθανάσιος ο Σιμωνοπετρίτης, Ιερομόναχος (Μεταμόρφωση του Σωτήρος, 2007)
Η ζωντανή μαρτυρία του Υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Ιερομονάχου Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου για τον πατέρα Παΐσιο, που περιέχεται στο DVD, συγκλονίζει καθώς αποκαλύπτει μπροστά στα μάτια μας την ψυχή ενός αγίου Γέροντα που έζησε στις μέρες μας. Το γεγονός ότι τυφλοί είδαν το φως τους, καρκινοπαθείς θεραπεύτηκαν... μας επιτρέπει να τον επικαλούμαστε στα προβλήματά μας. Η μαρτυρία, οι εικόνες, τα οπτικά, ηχητικά ντοκουμέντα που προβάλλονται στην ταινία, αποκαλύπτουν την δύναμη της χάριτος του Χριστού και αφήνουν έκπληκτο τον σύγχρονο θεατή.