Mondadori : σύγχρονη παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια (Μοτίβο, 2007)
Με στόχο την πληρέστερη και σφαιρικότερη δυνατόν εικόνα το ανθρώπινου παρελθόντος, η ιστορία της "Σύγχρονης παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας", στους τέσσερις τόμους της, επιχειρεί μία επισκόπηση, κατά χρονολογική σειρά, των γεγονότων που αναφέρονται στη δράση του ανθρώπου (κοινωνία, κρατική ενότητα, οικουμενική αυτοκρατορία). Από τις πρώτες φάσεις της προϊστορίας έως τις μέρες μας, εξετάζεται η πολιτική, στρατιωτική και διπλωματική ιστορία της ανθρωπότητας, οι μεταβολές και ο τρόπος που αυτές συνέβησαν, οι προσωπικότητες που διακρίθηκαν μεταξύ των απλών ανώνυμων ανθρώπων, τα κράτη που μεσουράνησαν και χάθηκαν. Η ακριβής πληροφορία ενισχύεται από την απλή, κατανοητή γραφή, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, την πληθώρα των χαρτών και των σχεδιαγραμμάτων, τις εύστοχες αναφορές στα κλασικά κείμενα, και βοηθά τον αναγνώστη να ανακαλύψει τη γοητεία της γνώσης.