Ο ρόλος του αυτοκράτορος στη συνοδική πράξη της εκκλησίας κατά τον 5ο αιώνα με βάση τις πηγές - Κουκουσάς, Βασίλειος Διον., 1961- (Σταμούλη, 2004)
Σκοπός της παρούσης έρευνας είναι να εξετάσουμε την απαρχή των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, και ιδιαίτερα το ρόλο του αυτοκράτορα στις σχέσεις αυτές, κυρίως κατά τον 5ο αιώνα μ.Χ.