Ιησούς Χριστός : τί πιστεούμε γι' αυτόν - Μαυρομάτης, Γεώργιος Β. (Τέρτιος, 2000)
Πέρασαν, λοιπόν, δύο χιλιάδες (2000) χρόνια, σύμφωνα με την κοινώς αποδεκτή ημερομηνία, από την εποχή που γεννήθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Που γεννήθηκε, βέβαια, ως Άνθρωπος, γιατί ως Θεός ο Κύριος γεννήθηκε προαιωνίως από τον Πατέρα. Παρ' όλο, όμως, που πέρασαν τόσα χρόνια, όλοι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ποιος ήταν και ποιος είναι ο Χριστός. Για το λόγο αυτό συντάχθηκε το μικρό αυτό βιβλίο. Για να περιλάβει, όσο γίνεται πιο σύντομα, τα όσα μας αποκαλύφθηκαν από τον Θεό για τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τα οποία πρέπει να είναι και το αντικείμενο της πίστεώς μας. Τα όσα μας αποκαλύφθηκαν πολύ σύντομα η Εκκλησία μας τα περιέλαβε στο Σύμβολο της Πίστεως και η ίδια η Εκκλησία τα ερμήνευσε διά των Πατέρων, των Ύμνων και της ζωής της. Όσο για την Αγία Γραφή, από αυτήν πήρε την κάθε λέξη του Συμβόλου. [...]