Η μαγεία υπό το φως της Ορθοδόξου Εκκλησίας : η ακολουθία λύσεως μαγείων, οι ευχές - Ραμιώτης, Κωνσταντίνος ([χ.ό.], 2002)
Με το εξαίρετο αυτό βιβλίο ο π. Κων/νος Ραμιώτης άνοιξε δρόμους για αποσκοράκιση οθνείων στοιχείων για μια καθαρά ορθόδοξη θεώρηση του θέματος. Όχι στη σχιζοφρενική διαίρεση της πίστης και της κατά πίστιν ζωής σε <λαϊκή> και σε <φωτισμένη>. Το βιβλίο (προλογίζει ο μακαριστός π. Θεόκλητος Διονυσιάτης) αξίζει να μελετηθεί από κάθε ορθόδοξο χριστιανό και να γίνει οδηγός κάθε κληρικού.