Κουβεντιάζοντας με τον πόνο - Colliande, Tito (Ακρίτας, 2006)
Το πρόβλημα του πόνου, η ψυχική βάναυσος, όπως και η σωματική, πρέπει πάντα να λύνεται ατομικά, προσωπικά. Αλλη πιο αξιοσημείωτη σχέση από τη σχέση προς τον πόνο δεν υπάρχει. Είναι ανέφικτο το όνειρο της ανεξαρτησίας. Όπου άνθρωπος, εκεί και πόνος. Όμως η μεγαλύτερη οδύνη δεν προκαλείται ίσως από τον πόνο, αλλά από τον φόβο και από την αποστροφή που μ' αυτά αντιμετωπίζουμε την οδύνη και τα βάσανα.