Όψεις του μακεδονικού ζητήματος στον 20ο αιώνα - Σφέτας, Σπυρίδων (Βάνιας, 2001)
Ο τόμος αυτός περιέχει μια συλλογή άρθρων και πονημάτων για το Μακεδονικό Ζήτημα, που γράφτηκαν κυρίως στη δεκαετία του ’90. Προορίζεται βασικά ως συμπληρωματικό βοήθημα για τους φοιτητές του Ιστορικού Αρχαιολογικού της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ώστε να εμβαθύνουν περισσότερο στη μελέτη διαφόρων όψεων του Μακεδονικού, με βάση τις γνώσεις που αποκτούν από τις πανεπιστημιακές παραδόσεις. Αλλά απευθύνεται και σε κάθε ενδιαφερόμενο. (. . .) (ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)