Ορθοδοξία και ρωμαιοκαθολικισμός : παπισμός - Γεώργιος, Αρχιμανδρίτης (Μονή Οσίου Γρηγορίου, 2006)
[...] Ένα από τα χαρακτηριστικά της πλουραλιστικής εποχής μας είναι η προσπάθεια προσεγγίσεως των διαφόρων λαών και πολιτισμών. Προς την κατεύθυνση αυτή κινούμενοι εκπρόσωποι διαφόρων χριστιανικών ομολογιών ή θρησκειών συνέρχονται κατά διαστήματα προς διενέργειαν επισήμων ή ανεπισήμων διαλόγων. Για να γίνει δυνατή η πραγματοποίησις των διαλόγων αυτών, επιδιώκεται κατ' αρχήν η εξεύρεσις κάποιων κοινών σημείων μεταξύ των διαλεγομένων μερών. Γι' αυτό στην παρούσα ιστορική συγκυρία ίσως να θεωρηθεί παράδοξη η απαρίθμησις των διαφορών μεταξύ της αγίας Ορθοδόξου πίστεώς μας και του Ρωμαιοκαθολικισμού. [...]