Στιγμιότυπα από την εποχή των πατέρων - Βουλγαράκης, Ηλίας Αντ., 1927-1999 (Αρμός, 1995)
Τα στιγμιότυπα από την εποχή των Πατέρων αφορούν κυρίως άγνωστα περιστατικά από τη ζωή και τη συμπεριφορά, τόσο των εκκλησιαστικών προσώπων, όσο και του λαού. Επειδή πολλά από τα ανέκδοτα διακρίνονται από κάποια ιδιαιτερότητα και πρωτοτυπία, προσφέρουν στον αναγνώστη τους την ευκαιρία για μιά ευχάριστη και ενδιαφέρουσα απασχόληση, ενώ ταυτόχρονα του παρουσιάζουν μία νέα διάσταση στην ιστορία της τότε εποχής. Επιπλέον είναι χρήσιμα σε όσους διδάσκουν, ή με οποιονδήποτε τρόπο αναφέρονται στην εποχή των Πατέρων, όπως στους καθηγητές της μέσης και της στοιχειώδους εκπαίδευσης, στους κατηχητές, στους ομιλητές σε εκκλησιαστικά ακροατήρια, και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η από μέρους τους χρησιμοποιήση των κατάλληλων ανεκδότων μπορεί να συμβάλλει, ώστε ο λόγος τους να είναι πιο ζωντανός και πιο αποτελεσματικός.