Εκκλησία και μεταμοσχεύσεις (Επικοινωνιακή και Μορφωτική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, 2002)
Οι μεταμοσχεύσεις ιστών και οργάνων ανθρώπινης προέλευσης αποτελούν ασφαλώς ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ιστορία της ιατρικής. (...) Η μεγάλη όμως πρόοδος που έχει σημειωθεί στον τομέα αυτόν της παρεμβατικής ιατρικής και η ακόμη μεγαλύτερη που αναμένεται να σημειωθεί στο άμεσο μέλλον, επιβάλλουν την από πάσης πλευράς οριοθέτηση της μεθόδου, ώστε να αποτραπούν καταχρήσεις της και να παραμείνει μια ευεργετική για τον άνθρωπο εξέλιξη. (...) Συνοπτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Χριστιανική Ηθική δεν αρνείται τις μεταμοσχεύσεις ή τη δωρεά οργάνων, μάλλον τις θεωρεί εκδήλωση αγάπης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο και γι' αυτό κατ' αρχήν τις εγκρίνει και τις ευλογεί.