Νέος συναξαριστής της Ορθοδόξου Εκκλησίας. - Μακάριος Σιμωνοπετρίτης (Ίνδικτος, 2008)
Ο ενδέκατος τόμος του Νέου Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας υπό Μακαρίου Σιμωνοπετρίτου. Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα βρει το σύνολο των αγίων που η ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει τον μήνα Ιούλιο. Ο προφήτης Ηλίας, ο άγιος Κοσμάς ο Ανάργυρος, ο όσιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης, η αγία Κυριακή, ο όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, η αγία Μαρίνα, ο άγιος Αιμιλιανός, καθώς και άλλοι μάρτυρες, νεομάρτυρες του ελλαδικού χώρου αλλά και νεοφανείς άγιοι των ανατολικών Εκκλησιών φωτίζουν με τον βίο τους, το μαρτύριό τους, την κάθε μας ημέρα. Ο τόμος κοσμείται με επιλεγμένες Ρωσικές, Σλαβικές και Ελλαδικές εικόνες αναφοράς.