Νέος συναξαριστής της Ορθοδόξου Εκκλησίας. - Μακάριος Σιμωνοπετρίτης (Ίνδικτος, 2008)
Ο δέκατος τόμος του Νέου Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας υπό Μακαρίου Σιμωνοπετρίτου. Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα βρει το σύνολο των αγίων που η ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει τον μήνα Ιούνιο. Οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος, ο άγιος Μητροφάνης, ο άγιος Ιουστίνος, ο άγιος Γελάσιος, ο άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης, ο άγιος Νικόλαος Καβάσιλας, η αγία μάρτυς Ευτροπία, καθώς και άλλοι μάρτυρες, νεομάρτυρες του ελλαδικού χώρου αλλά και νεοφανείς άγιοι των ανατολικών Εκκλησιών φωτίζουν με τον βίο τους, το μαρτύριό τους, την κάθε μας ημέρα. Ο τόμος κοσμείται από αγιογραφίες φιλοτεχνημένες από τον ζωγράφο Μάρκο Καμπάνη, καθώς και με επιλεγμένες Ρωσικές, Σλαβικές και Ελλαδικές εικόνες αναφοράς.