Ορθοδοξία και οικουμένη : χαριστήριος τόμος προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α' (Αρμός, 2000)
Η ανά τους αιώνας πορεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας συνδέεται με την πορεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η δεκαετής παρουσία του Προκαθήμενου της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ποιμένα και εργάτη του Αμπελώνος του Κυρίου Μέσα σε δύσκολες και συχνά επικίνδυνες συγκυρίες, ο πηδαλιούχος του Οικουμενικόυ Θρόνου οδηγεί την Εκκλησία του Χριστού με σύνεση, τόλμη, κατανόηση και αίσθηση των καιρών. Η Ορθοδοξία στον σύγχρονο κόσμο δεν αποτελεί άρτυμα, αλλά ζώσα παρουσία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. [..]