Εκ του θανάτου εις την ζωήν θεολογική προσέγγιση στις προκλήσεις της βιοηθικής - Κεσελόπουλος, Ανέστης Γ. (Πουρναράς, 2003)
Μια που τα θέματα της βιοηθικής δεν περιορίζονται πια σε κύκλους ειδικών επιστημόνων, αλλά μεταφέρονται και σε ευρύτερα κοινωνικά στώματα είναι ανάγκη πια σε όλους ο προβληματισμός πάνω σ' αυτά. Τα όσα γράφονται εδώ δεν αποτελούν το άπαν της βιοηθικής αλλά απλή προσέγγιση και πρόσψαυσή τους. Τα κείμενα αυτού του βιβλίου παραδίδονται με την ευχή να αποτελέσουν πέρασμα "εκ του θανάτου εις την ζωήν".