Ορθόδοξος και δυτικός τρόπος ζωής. - Βλάχος, Ιερόθεος Σ., 1945- (Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Πελαγίας, 1992)
Ανατολή και Δύση. Δεν συνδέονται απλώς με ένα γεωγραφικό χώρο. Βιώνονται παντού. Ο σχολαστικισμός και τα αδιέξοδα του δυτικού τρόπου ζωής, οδηγούν στην αναζήτηση της Ορθόδοξης Παράδοσης.