Ιθάκη και ιθαγένεια : νόστος, αυτοσχόλιο, η πολιτεία του νέου θεολόγου, η απιστία του Θωμά - Ράμφος, Στέλιος, 1939- (Αρμός, 2001)
Ο τόμος Ιθάκη και Ιθαγένεια περιλαμβάνει κείμενα της δεκαετίας του 1970 και των αρχών του 1980.