Ο πλανήτης της θεολογίας - Μέσκος, Αρσένιος (Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 2002)
Ο σύγχρονος Έλληνας, όλο και συχνότερα, είναι κάποιος που έχει ένα ή δύο πτυχία, ένα ή δύο αυτοκίνητα, ένα ή δύο σπίτια. Είναι λοιπόν φυσικό να μην μπορεί να τραφεί με την ίδια πνευματική τροφή που τρεφόταν ο παππούς του. Το βιβλίο αυτό είναι μια προκλητική απάντηση προς την Εκκλησία και τη θεολογία της για να απαντήσουν στα ερωτήματα του σύγχρονου Έλληνα.