Η θεολογία του φωτός της δόξης : ερμηνεία των τριαδικών υμνών της παρακλητικής - Θεοδώρου, Ανδρέας, 1923-2004 (Αποστολική Διακονία, 2001)
Η Ορθόδοξος Καθολική Εκκλησία τη θεολογία της τη ζει βαθιά στη θεόμορφη λατρεία της. Στους ιερούς χώρους της ψάλλει με ιλαρότητα και περίσεμνη χαρά την πίστη και τα θεία της δόγματα. Δοξολογεί τον Θεό στο άχραντο θεανθρωπικό της μυστήριο. Είναι θεολογία ευχαριστήρια και δοξολογική. Τον Θεό και τα θεία πράγματα τα βλέπει πάντοτε και τα μελετά κάτω από το φως της μακαρίας δόξας της Τριάδος.