Αντεπίθεση : προτάσεις για τα εθνικά μας θέματα - Παπαθεμελής, Στέλιος Μ., 1938- (Παρατηρητής, 1992)
Στον τόμο αυτό συγκεντρώθηκαν κείμενα μάχης για τα μεγάλα εθνικά μας θέματα. Κοινός παρονομαστής τους η "άλλη Ελλάδα". Αυτή που πιστεύει στην Ευρώπη, αλλά δε σέρνεται από αυτήν. Αυτή που πιστεύει βαθιά στην ειρήνη, αλλά δεν πτοείται από τον πόλεμο. Και πρωτίστως αυτή που πιστεύει στον εαυτό της.