Η παρακμή ως πρόκληση - Γιανναράς, Χρήστος, 1935- (Λιβάνης, 1999)
Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώνονται επιφυλλίδες και συνεντεύξεις που δημοσίευσε ο συγγραφέας μέσα στο 1998, καθώς και το ελληνικό κείμενο τριών διαλέξεων που έδωσε στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ Καλιφόρνιας. Η Παρακμή ως Πρόκληση παραπέμπει σε ενδεχόμενο ανάκαμψης, επανενεργοποίησης της ελληνικής πρότασης πολιτισμού.