Στοχασμοί περί καλού και κακού - Velimirovic, Nikolaj, 1880-1956 (Εν Πλω, 2007)
Οι "Στοχασμοί περί καλού και κακού" αποτελούν ένα ιδιαίτερο κείμενο, ασυνήθιστο στη μέχρι τώρα χριστιανική παραδοσιακή γραφή. Καθένας από αυτούς τους στοχασμούς μας καλεί και μας προκαλεί να τον παρακολουθήσουμε έως τέλους, να τον "εξαντλήσουμε" και να επανα-στοχασθούμε χωρίς προκαταλήψεις στην ιδιαιτερότητα που μας παρουσιάζει. Μας καλεί στην αλλαγή του νου όχι με φθηνούς συναισθηματισμούς ούτε με μεγαλόστομες κενολογίες αλλά με ενσυνείδητες σκέψεις και φρόνηση. Μας καλεί να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και συνειδητά να αποφασίσουμε το επόμενο βήμα στο δρόμο του Θεού.