Παιδεία και γλώσσα : επικαιρικά παλινωδούμενα - Γιανναράς, Χρήστος, 1935- (Πατάκης, 2001)
Παιδεία και γλώσσα στη σημερινή Ελλάδα:είναι το θέμα που με αφορμές επικαιρικές ανατέμνουν τα συγκεντρωμένα στο βιβλίο αυτό κείμενα. Γραπτός δημόσιος λόγος κατατεθειμένος στη διαδρομή των τελευταίων τριάντα περίπου χρόνων.