Αίρεσις αιρετικός στους θείους και ιερούς κανόνες - Λιόσης, Σωτήριος Αν., 1946- (Γρηγόρης, 2006)
Ο Σωτήριος Λιόσης σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και φοίτησε στις Στρατιωτικές Σχολές Πολέμου Στρατού και Ναυτικού. Το έτος 1994 παραιτήθηκε από το Στρατό με το βαθμό του Ταξιάρχου, για να ακολουθήσει τη Θεολογική Επιστήμη. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μάστερ στο Κανονικό Δίκαιο και διδακτορικό ("Λόγοι άρσης του αδίκου στους ιερούς κανόνες σε σύγκριση με τον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα") στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο. Διπλωματούχος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών στη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική, Πρόεδρος για επτά χρόνια του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Δ.Σ. (Ταμίας) της Ελληνικής Εταιρίας Θυματολογίας, διπλωματούχος της αλβανικής γλώσσας του Κέντρου Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, γνώστης της αγγλικής. Έχει τιμηθεί με στρατιωτικά παράσημα καθώς και με το οφίκιο του Σταυρού του Παναγίου Τάφου και με το χρυσό μετάλλιο "της Μητρός των Εκκλησιών το ιδρυθέν επί τω εορτασμώ της 1500ης επετείου" του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Από τα έργα του έχει εκδοθεί το: Αντιρησίες συνείδησης, εκδ. Α. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα 2004.