Εκκλησία περιβάλλον εκπαίδευση (Σταμούλης, 2004)
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται οι εισηγήσεις της Ημερίδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα "Εκκλησία Περιβάλλον Εκπαίδευση" (Ενιαίο Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεάπολης Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 13 Μαΐου 2004), μέσα από την οποία παρουσιάζονται κάποιες σχετικά άγνωστες πτυχές της σχέσης του προαναφερθέντος τριπτύχου. [...] Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται τα πορίσματα του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα "Οδηγός των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως: Οάσεις πρασίνου και κλειστά αστικά οικοσυστήματα", το οποίο υλοποιήθηκε από δέκα μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης του Ενιαίου Εκκλησιαστικού Λυκείου Νεάπολης και αποτελεί ένα παράδειγμα συνάντησης της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τη Θρησκευτική Αγωγή.