Βιβλικές μελέτες. - Καραβιδόπουλος, Ιωάννης Δ., 1937- (Πουρναράς, 2004)
Ο τόμος αυτός περιλαμβάνει μελέτες που δημοσιεύθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια σε τιμητικούς ή άλλους συλλογικούς τόμους καθώς και εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια. Παλαιότερες της τριετίας είναι μόνο δυο από την Δ΄ ενότητα. Κοινό σημείο αναφοράς των μελετών αυτών, όπως και εκείνων που δημοσιεύθηκαν στους δύο προηγούμενους τόμους ("Βιβλικές Μελέτες" και "Βιβλικές Μελέτες Β΄") είναι το ερμηνευτικό ενδιαφέρον για την Καινή Διαθήκη είτε σε γενικά θέματα είτε σε επί μέρους ενότητες, ερμηνευτικό ενδιαφέρον που στηρίζεται τόσο στην Πατερική ερμηνευτική όσο και στη σύγχρονη έρευνα.