Το ειλητάριο : πνευματικές διδαχές και ακολουθία του οσίου - Velichkoskii, Paisii, Άγιος, 1722-1794 ([χ.ό.], 2005)
Κείμενα του οσίου Παϊσίου Βελιτσκόφσκυ που είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τους τελευταίους αιώνες. Τα κείμενα αυτά είναι αυθεντικά πατερικά, χαρακτηρίζονται από την εμμονή του Οσίου στην πατερική παράδοση και τον αναδεικνύουν γνήσιο εκφραστή και συνεχιστή των μεγάλων ασκητικών πατέρων και της ησυχαστικής παράδοσης.