Η υπεροχή της εκκλησιαστικής νηστείας για την ψυχική και σωματική υγεία : επιλογή κειμένων (Αρμός, 2005)
Το ζήτημα της νηστείας ως κανόνας ζωής απασχολεί λίγο-πολύ όλους τους ανθρώπους πάντοτε. Ακόμη και οι κοσμικότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αρνηθούν την αξία της για την ευπρόσωπη και υγιεινή ζωή τους. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό να επιβάλει σ' αυτούς την μόνιμη και πληρέστερη τήρηση της νηστείας ως κανόνα ζωής. Και τούτο επιβάλλεται μόνο αναγκαστικά, ιδιαίτερα στις γυναίκες, ύστερα από την απροσεξία κυρίως στη διατροφή και την παραμόρφωση συνήθως του σώματος. Η νηστεία όμως είναι θρησκευτική εντολή, θεσπισμένη εξαρχής με τον ανθρώπινο βίο και υπηρετεί τον βαθύτερα πνευματικό τρόπο ζωής του ανθρώπου.