Αξιολόγηση της σχολικής μάθησης - Χαρίσης, Αθανάσιος Ε. (Αδελφοί Κυριακίδη, 2006)
Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται βασικές γνώσεις για την αξιολόγηση της σχολικής μάθησης καταμερισμένες σε οκτώ θεματικούς άξονες, με τρόπο ώστε ο ενδιαφερόμενος υποψήφιος ή εν ενεργεία εκπαιδευτικός να αποκτήσει μια συγκροτημένη άποψη για την αξιολόγηση στο σύγχρονο σχολείο. Οι θεματικοί αυτοί άξονες είναι οι εξής: Διασαφήνιση βασικών εννοιών, παραδοσιακοί τρόποι αξιολόγησης, αντικειμενικά τεστ, εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης.