Το πανέρι με τις οχιές - Διακογιάννης, Κυριάκος Ι., 1927-2018 (Μαλλιάρης Παιδεία, 2004)
Τελευταία, οι νέες γενιές αναγνωστών, ίσως και με την παρότρυνση των παλαιοτέρων, αναζητούν το έργο. Οφείλω συνεπώς να σεβασθώ τους νέους και ν' αποφασίσω την επανέκδοσή του. Το βιβλίο γράφτηκε σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο και, παρόλο που μεσολάβησε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, πιστεύω ότι δεν παύει να είναι επίκαιρο και χρήσιμο -από ιστορικής πλευράς- για τον καθένα. Επιθυμώ να τονίσω ότι το περιεχόμενο της έκδοσης παραδίδεται ακέραιο, αυτούσιο, χωρίς προσθαφαιρέσεις, χωρίς την παραμικρή αλλοίωση. Ας είναι βέβαιοι οι αναγνώστες ότι παίρνουν στα χέρια τους ένα γνήσιο αντίτυπο τιμώντας συγχρόνως την προσπάθεια μας.