Η ίαση ως υγείας ολοκληρία : η ολιστική ιατρική ως εκκλησιαστική παράδοση και επιστημονική πρωτοπορία - Φάρος, Φιλόθεος, 1930- (Καστανιώτης, 1998)
Στην πρωτοπορία της ιατρικής συντελείται μια επανάσταση αντιλήψεων. Μετά από αιώνες επιστήμης προσανατολισμένης προς τη νόσο και επικεντρωμένη στην παθογένεση, αναγνωρίζεται η οικολογική συνάφεια της υγείας. Εκκλησιαστική παράδοση και επιστημονική πρωτοπορία δείχνουν πως πρέπει να αντιμετωπισθεί η νόσος για να είναι αποτελεσματική και ουσιαστική η θεραπεία της.