Εντεύξεις και συνεντεύξεις - Ιερόθεος Βλάχος, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, 1945- (Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου, 1997)
Τα κείμενα που περιέχονται στο παρόν βιβλίο εγράφησαν στην περίοδο 1987- 1995 όταν ο συγγραφέας υπηρετούσε ως διευθυντής νεότητος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Σχολιάζονται διάφορα θέματα, που απασχολούν την σύγχρονη εποχή, μέσα από την ορθόδοξη εκκλησιαστική προοπτική. Διακρίνουμε τέσσερες ενότητες: Σχολιασμοί, Εισηγήσεις, Συνεντεύξεις, Επισημάνσεις.