Κείμενα πατερικής ηθικής - Μαντζαρίδης, Γεώργιος Ι., 1935- (Πουρναράς, 2004)
Με τα πατερικά αυτά κείμενα επιχειρείται να δοθεί στον αναγνώστη κάποια αποσπασματική, αλλά και κατά το δυνατό αντιπροσωπευτική εικόνα της εκκλησιαστικής γραμματείας για τα βασικά θέματα της Χριστιανικής Ηθικής. Έτσι η προσέγγιση του σύγχρονου ηθικού προβληματισμού μπορεί να διευκολύνεται με την άμεση επαφή των πατερικών κειμένων και της ανεξάντλητης σοφίας τους.