Λειτουργικός τρόπος - Βασίλειος, Ηγούμενος Ι. Μ. Σταυρονικήτα (Ιερά Μονή Ιβήρων, 2000)
Περιεχόμενα: Από την αρχαιοελληνική ανθρωπιά στη Θεανθρωπία της θείας Λειτουργίας. Το Δωδεκάορτο Θεοφάνους του Κρητός στη Ιερά Μονή Σταυρονικήτα. Θεία Λειτουργία, το μυστήριο της ενότητας. Δίδοντας ψυχή στην Ευρώπη. Η Ελλάς, η Ευρώπη και η Ορθόδοξη θεία Λειτουργία. Αφορμή μετανοίας. Ο Γέρων Γαβριήλ Διονυσιάτης. «Ως εκ νεκρών ζων». «Επί την ηλίου δύσιν».