Αγιονικοδημικόν ανθολόγιον - Θεόκλητος Διονυσιάτης, Μοναχός (Σπηλιώτη, 2005)
Περισσότερον δε από κάθε άλλο φανερώνεται η αγάπη του Κυρίου, από τας δυσκολίας, όπου ενίκησε δια να μας ευεργετήση με αυτό το μυστήριον· διότι ο Κύριος μολονότι επρόβλεπεν ένα άπειρον πλήθος ανευλαβείας, καταφρονήσεων, χλιαρότητος ή μάλλον ειπείν ψυχρότητος και άλλων μυρίων ιεροσυλιών όπου έμελλον να δείχνουν εις τον πανάγιον σώμα και αίμα του τόσον οι ιερείς του, όσον και οι λαϊκοί χριστιανοί του· με όλον τούτο, ενίκησεν η αγάπη του όλας ταύτας τας δυσκολίας και τα εμπόδια "ύδωρ γαρ, φησί; πολύ ου δυνήσεται σβέσαι την αγάπην και ποταμοί ου συγκλύσουσιν αυτήν" (Άσμ. η΄ 7).